torsdag 6 juli 2017

Inspirerande besök i Kumla



Den 29 juni var det dags för sommarens andra studiebesök, den här gången i Möjligheternas trädgård i anslutning till Sjöparken i Kumla. Många hade hörsammat inbjudan denna något blåsiga junikväll.


Vi blev väl mottagna av Kerstin Gustavsson, vår guide för kvällen. Kerstin som är trädgårdsmästare på anläggningen visade sig vara ett riktigt energiknippe. En del människor får bara allt att hända. Man undrar hur de bär sig åt.





Odlingarna är omfattande och mycket välskötta och så genomtänkta när det gäller komposition och urval av växter. De fyra grundelementen jord, luft, vatten och eld hade alla sina speciella områden.




Smultronspenat
Trädgården sysselsätter många människor genom kommunens försorg. Man sår, driver upp plantor, sköter planteringar och kan också sälja en del av överskottet vad gäller både blommor och grönsaker.

Efter den mycket trevliga guidningen kunde vi själva passa på att handla. Dessutom försåg oss Kerstin generöst med skott från pelargoner av olika slag. Så nu kan vi i alla fall drömma om att få lika stora och fina exemplar som moderplantorna i Möjligheternas Trädgård.
























Ett stort tack till Kerstin för den mycket inspirerande guidningen!